Creatief Schrijven met Annemieke Elfers

Basiscursus creatief schrijven
In deze cursus moedigen inspirerende schrijfoefeningen aan tot schrijven vanuit de eigen fantasie. De fictieve teksten die uit de verbeelding ontstaan, groeien uit tot een verhaal, of beschouwende tekst. Een verhaal bouwen we op langs personages, plotontwikkeling, spanningsboog en ontknoping, m.b.v. diverse verteltechnieken. Je leert beeldend en zintuiglijk schrijven en ‘spannend’ schrijven. We geven aandacht aan je eigen leefomgeving, die gaan we effectief inzetten als couleur locale. Het decor waartegen jouw verhaal zich afspeelt.

We besteden ook aandacht aan het reviseren. Schriftelijke feedback op tussentijdse schrijfopdrachten helpt je het schrijven verder te ontwikkelen. Deze opdrachten variëren in moeilijkheid, al naar gelang je eigen schrijfervaring. Het plezier in schrijven staat voorop in deze cursus voor beginnende schrijvers èn voor gevorderden.

Vier bijeenkomsten van elk twee-en-een-half uur, eenmaal per twee weken.
Dagdeel en tijd: Woensdagochtend, van 9.30 uur tot 12.00 uur. De kosten voor deze vier ochtenden bedragen 60 euro
Karakter & plot, Ruimte & tijd, Dialogen & scènes bouwen, Concreet en beeldend schrijven.

Docente: Annemieke Elfers-Wijffels, andragoge, docente Nederlands en schrijfcoach. https://www.schrijvenisvanmij.nl

Aanbod