Yoga in de vesting met Haley Schuurmans

Op zaterdagochtend is er yoga in het CCH in de vesting onder leiding van docente Haley Schuurmans. 

Yoga is een activiteit voor lichaam en geest. Het is anders dan andere sporten of oefeningen. Het opent je energiebanen, geeft ontspanning, soepelheid en kracht, en het zet je lichaam aan tot een diepe ontgifting.

Er zijn vele soorten yoga. Haleh geeft les in Sri Sri Yoga en Yin Yoga. Sri Sri Yoga is een zachte en toch krachtige discipline die elementen uit de verschillende yogavormen, met name Hatha yoga, integreert en daarmee het lichaam, de geest en de adem verenigt in bewustwording.

In Sri Sri Yoga leer je de wijsheid en de technieken van yoga op een prettige maar diepgaande manier. Het is een combinatie van zachte en krachtige houdingen en dynamische oefeningen, krachtige ademhalingstechnieken, het toepassen van de kennis achter yoga, eenvoudige ontspanningstechnieken, geleide meditaties, kennis over een uitgebalanceerd dieet vanuit het perspectief van yoga en kennismaking met Ayurveda, de duizenden jaren oude wetenschap van het leven.

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, en de asana’s worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Deelname-voorwaarden:

  • Geen
  • Matjes zijn aanwezig

Wanneer
Zaterdagochtend van 9.30 u tot 10.45 u. Na de les is er thee voor de liefhebbers.

Haley Schuurmans
DOCENT

Opgeven voor de cursus kan bij Myriam Burg:
info@myriamburg.com graag even je naam en je (mobiele) nummer meesturen.

Aanbod