Kalligrafie met Joost Nijssen

Januari-februari 2025: Basiscursus kalligrafie – Het humanistisch cursief

Informatie volgt

April-mei 2024: Basiscursus kalligrafie – De romaanse minuskel

Heb je altijd al willen leren hoe je met pen of kwast prachtige letters kunt vormgeven? Stap dan in de wereld van de kalligrafie!

Joost Nijssen neemt je gedurende vijf avonden mee in de romaanse minuskel, gebaseerd op de Foundational Hand van Edward Johnston. We starten met de basisvormen van dit schrift en eindigen de cursus met een eigen werkje op mooi papier. Ondertussen neemt Joost je mee in de achtergrond van deze schrijfstijl en toont hij voorbeelden van meesters in de kalligrafie. Minuskels zijn in de spreektaal beter bekend als ‘kleine letters’, maar ook de kapitalen (hoofdletters) zullen aan bod komen. Deze cursus is opgezet voor absolute beginners die een solide fundament willen leggen in de kunst van het schrijven, maar ook al meer geoefende kalligrafen zijn van harte welkom!

De cursus zal plaatsvinden op vijf maandagavonden gedurende de maanden april en mei. Exacte datums en tijden moeten nog worden bepaald. De ruimte van het Creatief Centrum aan de Demer in Heusden biedt plaats aan maximaal acht cursisten. Wacht dus niet te lang met inschrijven. De kosten bedragen € 60,-. Daarnaast zul je ongeveer € 40,- aan materiaal nodig hebben.  Joost Nijssen is al zo’n 10 jaar een gepassioneerd kalligraaf en letterontwerper, en deelt zijn kennis en kunde graag met anderen. Kortom, ontdek de vreugde en voldoening die kalligrafie te bieden heeft en schrijf je vandaag nog in!

Aanbod